100% gorzka pomarańcza

naturalna witamina c
z bioflawonoidami

100% gorzka pomarańcza

Ze względu na wysoką wchłanialność i doskonałe powiązania flawonoidowe gorzka pomarańcza uznawana jest za jedno z najlepszych naturalnych źródeł witaminy C. To właśnie ona poprawia naszą odporność oraz wspomaga organizm w walce z przeziębieniem i grypą. Witamina C zawarta w gorzkiej pomarańczy ułatwia także przyswajanie żelaza, pomaga w walce ze stresem i zmęczeniem. Jest naturalnym przeciwutleniaczem, bierze udział między innymi w procesie usuwania toksyn z organizmu. Dostarczając regularnie witaminę C w postaci naturalnej, dbamy o układ sercowo-naczyniowy i chronimy organizm przed miażdżycą i nadciśnieniem.

Zadbaj o siebie

naturalnie

dlaczego warto

Zarówno ekstrakt witaminy C jak i bioflawonoidy pozyskiwane są z gorzkiej pomarańczy. Dzięki temu, że oba składniki pochodzą z jednego źródła, lepiej ze sobą współpracują, a uzyskany dzięki temu efekt synergii sprawia, że witamina C jest zdecydowanie lepiej przyswajana. Dzięki otulinie białkowej naturalna witamina C uwalnia się wolniej, dlatego też dłużej utrzymuje się w organizmie. Ponieważ sami nie wytwarzamy witaminy C, ważne jest jej systematyczne dostarczanie.

Bioflawonoidy - co to jest i do czego jest potrzebne?

Bioflawonoidy to naturalnie występujące związki chemiczne, które można znaleźć w owocach, warzywach, a także w wielu innych roślinach. Wzmacniają układ odpornościowy, dzięki czemu lepiej chronią organizm przed infekcjami. Mają także właściwości antyoksydacyjne, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, obniżają poziom cholesterolu. Łącząc witaminę C i bioflawonoidy z gorzkiej pomarańczy, sprawiamy, że jest ona zdecydowanie lepiej przyswajana przez nasz organizm.